Waarvoor kun jij allemaal terecht bij een bank?

Wie het heeft over een bank, denkt direct aan geld. Een bank wordt vrijwel altijd gerelateerd aan geld. Toch is het niet alleen maar geld dat de klok slaat bij een financiële instelling. Zo zijn er ook nog andere dingen waarvoor jij terecht kunt bij een bank. Sterker nog, het takenpakket van een bank is zelfs vrij breed. Veel mensen hebben hier echter helemaal geen weet van. Weet jij ook niet waarvoor je allemaal bij een bank terechtkunt? Wij zetten hieronder de belangrijkste functies van een bank op een rijtje.

money

Geld opnemen en storten

Dat een bank geld uitgeeft, is voor jou ongetwijfeld geen verrassing meer. Jij stopt simpelweg jouw pinpas in een geldautomaat, voert het gewenste bedrag in en er komt briefgeld uit de automaat. Het bedrag dat jij uit de automaat haalt, wordt vervolgens van jouw bankrekening afgeschreven. Naast geld opnemen kun jij echter ook geld storten bij een bank. Hiervoor moet je wel bij een speciale automaat zijn. Zo kun je bijvoorbeeld geen geld storten bij een pinautomaat. De stortautomaat zit vaak in een bank gevestigd. Hierdoor kun jij vaak alleen geld storten wanneer een bank geopend is.

Deposito’s accepteren

De meeste mensen die klant zijn bij een bank, beschikken over twee rekeningen: een betaalrekening en een spaarrekening. Indien er geld op een spaarrekening wordt gezet, kan dit voor langere tijd vastgezet worden. Er is dan sprake van een spaardeposito. Zo’n deposito kent doorgaans een vaste looptijd en een vaste rente. De looptijd varieert van een paar maanden tot soms wel twintig jaar. Hoe langer de looptijd van zo’n deposito is, des te hoger de rente die een klant van een bank ervoor ontvangt.

Verzekeringen afsluitensign

Naast geld houdt een bank zich ook bezig met uitgeven van verzekeringen. Het zijn vaak allerlei verschillende verzekeringen die jij bij een bank af kunt sluiten. Deze verzekeringen zijn dus niet alleen maar gerelateerd aan geld. Uiteraard kun jij wel zaken van waarde verzekeren via een bank. Zo is het bij sommige banken bijvoorbeeld mogelijk een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Indien jij per ongeluk iets van een ander kapotmaakt, hoef jij zelf niet voor deze kosten op te draaien. Uiteraard verschillen de prijzen die banken hanteren voor hun verzekeringen. Sluit daarom nooit blind een verzekering af bij een bank. Nee, jij doet er goed aan eerst een vergelijking te maken. Je kunt namelijk makkelijk geld besparen met vergelijkers. Kijk niet alleen naar verzekeringen bij de bank, maar ook bij andere partijen. Zo krijg jij een goed overzicht van wat er mogelijk is.

Voordelen van een creditcard

Zolang je je creditcard op een slimme en verantwoordelijke wijze gebruikt, zul je er veel profijt van hebben. Zo kun je bijvoorbeeld het totaalbedrag van een grote aankoop verspreid over meerdere maanden betalen dankzij je creditcard. Dit is handig voor de aankoop van een nieuwe laptop, voor kosten opgelopen door een noodgeval of voor het kopen van een traffic bot. Als je op tijd terugbetaalt kun je ook tot wel 10% cashback krijgen van WebTrafficGeeks. De bank heeft vaak deals met andere bedrijven in het buitenland, waardoor je ook daar voordelen kunt hebben. Zo kun je soms korting krijgen in restaurants, hotels, of op een vliegreis. Zoals we op webmasterReviews kunnen lezen heeft een creditcard vele voordelen.