Vijf redenen waarom geld sparen bij een bank verstandig is

Wanneer we het hebben over sparen, doelen we al snel op sparen bij een bank. Veel mensen doen dit, maar niet iedereen is hier voorstander van. Op zich logisch, want in het verleden hebben we natuurlijk een aantal banken gehad die zijn omgevallen. Indien jij jouw geld op een rekening bij één van die banken had staan, ben jij mogelijk ook getroffen. Sommige mensen besloten daarom om niet meer te gaan sparen bij een bank. Toch is het wel verstandig jouw geld onder te brengen bij zo’n financiële instelling. Waarom? In de onderstaande tekst geven wij jou vijf redenen!

savings

Je ontvangt rente

De eerste reden om geld te sparen bij een bank is omdat je hier rente krijgt. Deze rente ontvang jij over het totale bedrag dat op jouw spaarrekening staat. De rente is inmiddels niet meer om over naar huis te schrijven, maar het is beter dan niets. Wanneer jij al jouw geld thuis houdt, krijg je er niets voor terug.

Het is veilig

Heb jij jouw geld op een spaarrekening bij een bank staan? Dan is dit veilig. Dit is niet het geval indien jij alles thuis bewaart. Het zal je maar gebeuren dat er ingebroken wordt . De kans is groot dat een inbreker jouw spaargeld vindt. En in dat geval ben jij natuurlijk alles kwijt. Bij een brand is dit natuurlijk ook het geval.

Je weet wat je hebt

Vrijwel alle banken in ons land hebben vandaag de dag een digitale omgeving. Zodra jij geld stort, wordt dit direct bijgeschreven op jouw rekening. Dit is ook het geval indien er geld van jouw rekening wordt afgeschreven. Via de website of via de app van de bank kun jij vervolgens direct jouw saldo zien. Hierdoor weet je binnen een paar tellen hoeveel geld jij gespaard hebt.

bank

Je geld is tot 100.000 euro verzekerd bij een bank

Bewaar jij jouw geld thuis in een kluis? Dan kan dit natuurlijk gestolen worden. In dat geval is dit geld niet verzekerd. Jij kunt namelijk niet aantoonbaar maken om hoeveel geld het gaat. Bovendien heb je zelf risico genomen door het niet bij een bank onder te brengen. Verzekeringen keren in dat geval dan ook niets van jouw spaargeld uit. Staat jouw geld op een bankrekening? Dan ben je wel verzekerd. Althans, tot 100.000 euro. Dit wordt mogelijk gemaakt door het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank (DNB). Je hebt dus aanzienlijk meer veiligheid en zekerheid wanneer jij jouw geld onderbrengt bij een bank.

Het is gratis

Veel mensen denken dat zij geld aan een bank betalen wanneer zij er een spaarrekening openen. Dit is niet het geval. Sparen is bij nagenoeg alle banken namelijk helemaal gratis. Kortom: er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom sparen bij een bank verstandig is. Heb jij nog geen spaarrekening bij een bank? Zorg er dan voor dat je er zo snel mogelijk eentje opent!